Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elsa laddar för JVM i Åre

Elsa Håkansson-Fermbäck fick ett glädjande besked på tisdagen, hon var uttagen i Sveriges trupp till JVM.
– Jag blev jätteglad. Visst hoppades jag på att vara med men man vill inte ta något för givet, säger Elsa som radar upp fina resultat och är ett stort hopp i mästerskapet.

Annons

Elsa Håkansson-Fermbäck, Vemdalens IF, laddar i Åre inför JVM.

När TH når Elsa är hon i Åre och tränar. Hon tycker att det är skönt att JVM går på hemmaplan och hoppas att det är lättare att nå bra resultat då.

– Det är lättare att förbereda sig och allting kan vara som vanligt. Nackdelen är kanske att tävlingarna går i Åre där de har en riktigt tuff storslalombacke, säger Elsa som tycker att hon kommer bättre till sin rätt med åkningen i lite lättare backar.

Elsa Håkansson-Fermbäck avslutade förra helgen med en seger och en uråkning när Sverigecupen avslutades i Järvsö. Uråkningen var lite oturlig då hon hade god chans att bli segrare i totalen.

– Jag är ändå nöjd, jag har varit borta mycket och kört bara hälften av tävlingarna.

Mindre nöjd är Elsa med hur det har gått i Europacuptävlingarna.

– Då blir jag nervös och får inte till åkningen. Jag kör mycket bättre när självförtroendet finns på tävlingarna i Sverige. Det är något jag får jobba med, säger Elsa som är mycket laddad för JVM där hon kommer att tävla i slalom och storslalom.

– Målet är att bli bra i de grenarna. Jag körde ju fartgrenarna också när jag var yngre men känner inte samma sug efter det nu, förklarar Elsa som ändå håller dörren öppen för att det kan ändra sig om något år.

Det är andra gången som Elsa kör JVM. Hon var med i Sotji förra året men fick blygsamma resultat med sig. Då var hon med för att få rutin vilket kan vara värdefullt när hon står i startbåset i Åre. Elsa är ung i sammanhanget och efter årets JVM har hon fortfarande möjlighet att delta ytterligare två år.

Annons