Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhrer slalomkung som hade bråttom i mål

/
  • André Myhrer på väg mot segern i Ski Funtastic i Lindvallen.
  • André Myhrer försvarade segern i Ski Funtastic, här tillsammans med Max-Gordon Sundquvist, ÖFS, trea och tvåan Gustav Lundbäck, Luleå.
  • Max-Gordon Sundquvist, ÖFS, på väg mot en fin tredjeplats.
  • Malungs Rickard Forsman på väg mot en andra placering i H15-16.
  • Alfred Olsson, Vemdalens IF, segrare i H15-16.

André Myhrer är utan tvekan Sveriges bästa slalomherre och vid säsongens sista stora svenska slalomtävling, Ski Funtastic i Sälen hade André mer bråttom än vanligt. Först tävling, sedan ett snabbt sponsoruppdrag och därefter raka vägen hem för att hinna vara på plats när han ska bli pappa för andra gången.

Annons

– Det är ett par veckor kvar ännu, men nu har jag lovat att vara hemma, säger André, kung i Lindvallen efter sin tredje seger i FIS-tävlingen Ski Funtastic.

Samtidigt sneglar André snabbt i telefonen innan han avvisar inkommande samtal, det kan ju vara dags att skynda hem.

I den avslutande tävlingen svarade André för ett mänskligt första åk och ett andra åk där han visade sin klass.

– Det är lite för mjukt för min del och lite svårt att hitta den optimala åkningen, konstaterade André, men lyckades ändå med det i det andra åket.

Bakom André svarade Luleås Gustav Lundbäck för en ny stark insats och visade att han på allvar konkurrerar om en plats i landslagstruppen, men det gjorde också trean Max-Gordon Sundqvist från Östersund. De två europacupåkarna visar att det finns en ny kull slalomåkare redo att slåss om den plats som Axel Bäck lämnar. Till de två måste också sexan i Lindvallen Åres Mattias Rönngren räknas med.

Samtidigt med elitherrarna så tävlade också ungdomarna i klasserna H13-14 och H15-16 där Vemdalens Alfred Olsson knep segern och avslutade sin ungdomstid med prestigesegern i Ski Funtastic sex hundradelar före hemmaåkaren Rickard Forsman. Sundsvalls Axel Lindqvist slutade fyra.

Under lördagen är det damernas tur att tävla i Ski Funtastic i Sälen.

Annons