Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark säsongsöppning av Kajsa Kling

Den alpina säsongen är igång och den som öppnade klart bäst av de svenska tjejerna var lite överraskande Åres Kajsa Kling. Med startnummer 17 körde hon in på en femte plats i det första åket.

Annons

Kajsa Kling på väg mot en femte plats i första åket.

Det var inget perfekt åk, men Kajsa hade full kontroll i slutet av branten och avslutade den långa flacken starkt, så starkt att hon åkte in på en fin femte plats. Förvisso långt efter ledande Laura Gut, som mer eller mindre punkterade tävlingen i första åket med 1.42 före tvåan Mikaela Shiffrin, USA.

För Kajsa finns det chans att klättra med ett bra andra åk, italienskorna Bassion och Brigone är bara 29 respektive 16 hundradelar före Kajsa.

Klarar Kajsa bara av att göra ett lika bra andra åk så kommer hon att notera sin bästa placering hittils i världscupen i storslalom. Två gånger tidigare har hon varit tia, för tre år sedan i Val d Isere och St Moritz.

Emelie Wikström kämpade sig till en fin 29:e placering och kvalde därmed in till åk 2.

Ytterligare två svenskor tog sig till det andra åket. Maria Pietilä Holmnér på en femtonde plats och så skrällen, näst sist startande Emelie Wikström fixade en 29:e placering efter en tuff satsning som höll.

För Frida Hansdotter blev storslalompremiären en besvikelse, Frida fick inte till det flyt som krävs och slutade 34:a, 37 hundradelar från att få åka det andra åket.

– Jag vet att min storslalom är upp och ned. Sedan kan nerverna ha spelat ett spratt. Det var tufft. Jag åkte avvaktande och då brukar det inte gå bra, säger Hansdotter till TT.

Det andra åket startar klockan 13.00.

Kajsa Kling på väg mot en femte plats i första åket.

Laura Gut i klar ledning efter första åket.

Frida Hansdotter, hade inte sin bästa resa nedför Retenbacherglaciären, 34:a efter första åket och inget åk två för Frida.

Annons