Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka insatser av Elsa i JVM

Elsa Håkansson-Fermbäck går från klarhet till klarhet i sin alpina karriär. Under helgens JVM tävlingar i Åre knep Elsa en 12:e och en 18:e plats, en insats som är klart bättre än hennes världsranking.

Annons

Elsa Håkansson-Fermbäck blev bästa svenska i såväl storslalom som slalom under JVM i Åre.

Tävlandet för Elsa Håkansson-Fermbäck inleddes med storslalom där hon blev 18:e.

– Jag hängde med bättre än vad jag trott, sa hon efter tävlingen.

Särskilt första åket var Elsa nöjd med.

– Själva åkningen var bättre då. Det var enklare att ösa på. Dagens utmaning var att våga släppa på, förklarade Elsa Håkansson-Fermbäck som toppade sin insats när det blev dags för slalomtävlingen.

– Slalomen är det som har känts bäst under hela säsongen, påpekade Elsa som åter gjorde en mycket bra insats i hårt motstånd och nådde en tolfteplats.

Noterbart är att Elsa var rankad 28 i storslalom och 20 i slalom bland de åkare som kom till start. Hon har även två år kvar som junior och de flesta av åkarna som kom före henne i resultatlistan var äldre än henne.

Vad betyder det att delta i ett stort mästerskap som JVM?

– Det betyder mycket, det som blir annorlunda är allt runt omkring. Det är absolut en erfarenhet. Jag var med i JVM för att se och lära förra året och då åkte jag inte bra, det hade jag nytta av i år, säger Elsa Håkansson-Fermbäck som var bästa svenska i båda tävlingarna.

Annons