Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslalomguld i JSM för Elsa

Elsa Håkansson-Fermbäck, Vemdalens IF, kan titulera sig svensk mästare för äldre juniorer i storslalom efter en övertygande seger vid tävlingar i Fjätervålen under helgen.
– En härlig seger. Det är faktiskt mitt första SM-tecken i någon av teknikgrenarna, berättar Elsa.

Annons

Efter en fin säsong där Elsa Håkansson-Fermbäck nyligen var bästa svenska i såväl slalom som storslalom under JVM i Åre så klev hon in i de svenska juniormästerskapen med viss favoritpress på sig. Elsa infriade förväntningarna med råge i storslalomtävlingen där segermarginalen blev nästan en halv sekund.

– Det stämde bra och det var roligt att lyckas även i en teknikgren på JSM, säger Elsa som några gånger har kört ur och några gånger varit sjuk när det varit svenska mästerskap.

I slalom började det också bra för Elsa. Hon ledde efter första åket men körde sedan ur i andra.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, marginalerna är små och jag är ganska trött såväl fysiskt som mentalt just nu efter en hård tävlingsperiod, kommenterar Elsa som inte var särskilt ledsen. Glädjen över det vunna storslalomguldet övertrumfade ändå missen i slalom.

Härnäst väntar SM för seniorer nästa helg. Då är det storslalom och kanske Super G på programmet för Elsa. Tävlingarna avgörs i Åre.

– Storslalomen ska jag köra. Jag har inte bestämt riktigt hur jag gör med Super G. Målet den här säsongen har varit en satsning på teknikgrenarna, men kanske blir det Super G också. säger Elsa Håkansson-Fermbäck.

Elsa Håkansson-Fermbäck tog sitt första SM-guld i teknikgrenarna närhon vann storslalomtävlingen under JSM i Fjätervålen.

Annons