Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USM-guld till Anton Rösnäs

Efter lite stolpe ut för härjedalsåkarna i USM så lossnade det rejält på lördagen när Anton Rösnäs, Vemdalens IF, tog guldet i storslalom för H15.

Annons

Anton Rösnäs, Vemdalens IF, tog guldet i storslalom under USM.

Under veckan har USM för 15 och 16-åringar pågått i Funäsdalen. Trots hemmasnö har det varit lite stolpe ut för härjedalsåkarna men på lördagen blev det guld till Anton Rösnäs.

– Jag gjorde ett okej förstaåk, inte perfekt för jag hade ganska kantiga skär och fick inte till det rätta flytet, säger Anton Rösnäs som ändå åkte väldigt fort och hade en klar andraplats, tre tiondelar från ledaren men sex tiondelar före trean.

Några defensiva tankar fanns inte i Rösnäs huvud inför start av andra åket.

– Jag ville försöka vinna och kände aldrig att jag skulle ta det försiktigt för att få en medalj. Banan var ganska lätt och då lönar det sig inte att vara feg, kommenterar Anton Rösnäs som gick i mål som ledare. Och feg var han verkligen inte för efter mål brakade Anton rätt genom målfållenätet och landade utmattad i snön.

Anton Rösnäs bromsade verkligen inte under sitt storslalomåk. Han höll farten även genom målfållan och nätet som avskärmar.

När Tim Eriksson Elmroth som vann första åket körde ur var saken nästan klar. Åkaren som låg femma fick köra om sitt andraåk men han förbättrade inte sin placering och Rösnäs kunde jubla.

– Så skönt. Jag har inte varit nöjd med mina tidigare tävlingar i veckan. Men nu kan jag vara nöjd, säger Anton Rösnäs som ändå hade två femteplatser i störtlopp och storslalom.

Slalomen gick lite sämre för Anton då resultatet blev en 18:e plats men det var en miss i första åket som grusade medaljförhoppningarna. Efter första åket låg han 32:a men med tredje bästa tid i andra åket blev det ett rejält hopp uppåt i resultatlistan.

Det andra stora härjedalshoppet, Kevin Lundqvist, Vemdalen, har haft en tuff säsong med sjukdomar och skador samt en rad uråkningar. Oflytet håller i sig lite grann även under USM där han kört ur störtloppet och slalomen men i Super G visade han att det finns kapacitet även om det också blev stolpe ut med en snöplig fjärdeplats. I söndagens storslalom tog Kevin en femteplats.

– Jag hade ett bra slalomåk på gång och fick med mig farten fint men tyvärr blev det en grensling, säger Kevin Lundqvist som likt Anton Rösnäs satsar järnet, sedan får det bära eller brista.

Annons