Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÄNGERSJÖ IF

Klubben bildades 1932. Ängersjö var en av de större klubbarna i HFF. Liksom i grannbyarna Hogdal och Älvros var fotbollen tidigt viktig

Annons

Trots ett begränsat underlag eller som lokalpressen skrev,” Ängersjö har alltid en stark elva trots att de varje år blir söndervärvade av storklubbarna Ytterhogdal, Sveg och Älvros”.

Ängersjö var alltid med i toppen på Härjedalsserien eller spelade i div 4. 1966 byggs en ny gräsplan.

Meriter: Fyra säsonger i div. 4 Medelpad/Härjedalen och tre seriesegrar i Härjedalsserien nästan alltid topp tre i samma serie.

Kuriosa 1: 1960 klarar Ängersjö kontraktet i fyran efter en sen kvittering mot Essvik på hemmaplan och skickar IFK Sundsvall till femman. Ett Sundsvall som drygt ett decenium senare gör en satsning mot allsvenskan.

Kuriosa 2: 1968 är Ängersjös sista säsong och man vinner endast två matcher i fyran, nämligen mot grannarna YIK med resultaten 5-1 och mot ÄIK med 2-1 och som så när höll på att kosta ÄIK seriesegern och spel i trean.