Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anita Lindblom gånger tre i Sveg

/
  • Musikteaterföreställningen Anita Lindblom x3 kom till länet. Första anhalten var under söndagen på Café Cineast i Sveg
  • Malena Jönsson och systrarna Gabriella och Sofia Lockwall i föreställningen Anita Lindblom x3

I söndags vreds klockan tillbaka på café Cineast som förvandlades till 60-talets glammiga schlagerscen där Anita Lindblom var stjärnan.

Annons

Klänningar i glitter, höga klackar, taktsäkra fingerknäppningar och nätta danssteg. 60-talskänslan infann sig samma stund som Malena Jönsson och systrarna Gabriella och Sofia Lockwall trippade ut på scenen i sina blonda peruker.

Inför de drygt 40 besökarna i Sveg skildrade de en av vår tids största schlagerikoner. Välkända sånger varvades med inlevelsefullt skådespeleri som fick historien om Anita Lindblom att växa fram.

Många anser att Sverige, varken förr eller senare, haft en sådan schlagerstjärna som Anita Lindblom. Hennes mörka röst med den precisa fraseringen fyllde radioutsändningar under många år. Med sin schlagerhit "Sånt är livet" blev hon "Anita" med svenska folket och hennes röst bar henne ut i Europa, med sikte på Amerika.

Hennes succéfyllda karriär kantades även av löpsedlar och skandaler. Rubrikerna handlade om män, skattefusk, landsflykt, ett stormigt äktenskap med boxaren Bosse Högberg, självmordsförsök och till slut en evig och oavslutad rättslig process mot en svensk flyttfirma som förstört hela hennes bohag.

Föreställningen som Malena Jönsson och systrarna Gabriella och Sofia Lockwall nu framför i sin turné är en bantad version av deras kritikerrosade krogshow. I den nära en timme långa showen lyckades de riktigt bra att hylla och berätta historien om artisten Anita Lindblom.