Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ann-Marie Johansson (S): – Om vi vill ha utveckling kan vi inte bara sitta hemma

– Om vi vill ha utveckling och en positiv tillväxt kan vi inte bara sitta hemma. Det här är en del i varumärkesarbetet och i regionbyggandet, säger Ann-Marie Johansson (S), regionstyrelsens ordförande.

Hon deltog i Region Jämtland Härjedalens arrangemang i Almedalen under måndagen. Med på resan var också Björn Eriksson, regiondirektör, Anders Byström, biträdande regiondirektör, och Anders Rubensson, kommunikationsansvarig för regional utveckling.

– Det handlar om att komma ut och ge en positiv bild av Region Jämtland Härjedalen så att det väcks ett intresse. Det kan leda till att det blir studieresor hit och då blir det till exempel hotellnätter här. Vi får utvärdera det här och se vad det gav, säger Ann-Marie Johansson.

Hon påpekar att det inte handlar om en hel veckas vistelse i Visby. Själv åkte hon och Björn Eriksson hem efter att ha deltagit en dag. Kostnaden för regionen har beräknats till högst 185 000 kronor och att delta i Almedalen har av regionens kommunikationsavdelning bedömts vara strategiskt rätt.

– En stor del av kostnaden är för samarrangemanget som vi hade med fyra andra regioner, en marknadsplats kostar en hel del. Jag tycker att det var ett bra och väl genomtänkt arrangemang. Jag tror att vi behöver bli bättre på att tala om vad vi har här och vad vi gör.

Arrangemanget har kallats för Regionresan och förutom Jämtland Härjedalen fanns Örebro, Jönköping, Gävleborg och Östergötland med. Där bildades också regioner vid årsskiftet. Region Jämtland Härjedalens satsningar på glesbygdsmedicin och virtuella hälsorum rönte intresse bland deltagarna på seminarier på måndagen och regionstyrelsens ordförande hoppas att en sådan här insats också kan spela en roll i rekryteringsarbetet.

– Vi tar också del av de andra regionernas erfarenheter. Det känns som att vi ska försöka hitta ett samarbete med de här nya regionerna.

Ann-Marie Johansson betonar att syftet med att skicka en grupp från regionen till Visby var att delta i "Regionresan", men att Almedalsveckan också kan vara ett lämpligt sammanhang att ha möten. Här finns många makthavare samlade under några dagar. Några formella möten var inte inplanerade den här gången, däremot blev det några korta informella samtal med ministrar och statssekreterare. Sådant kan också ha betydelse.

– Man bygger relationer hela tiden, säger hon.