Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Haag och Emil Jönsson avslutar sina skidkarriärer: "Färdig med det här"

På lördagen meddelade Anna Haag och Emil Jönsson att de avslutar karriären.
– Under OS vaknade jag upp en dag och kände nej, jag är färdig med det här, säger Anna Haag till Sportbladet.

För Plus-kunder: TV: Sanna Svanebo om avhoppet: "Kom som en chock"

Anna Haag och Emil Jönsson har båda två tunga säsonger bakom sig.

Läs även: [+] Jönsson och Haag om beslutet och sista starten i landslagsdressen: "Har lovat mig själv att njuta"

På lördagen skriver Sportbladet att de bestämt sig för att avsluta karriären, 31 respektive 32 år gamla, och gör sina sista tävlingar under söndagen i Falun.

För Plus-kunder: Efter flera plågosamma lopp – positivt besked för Haag: "Kunde njuta igen"

Anna Haag bestämde sig under OS, och för Emil Jönsson har beslutet fått växa fram under en längre tid.

– Under OS vaknade jag upp en dag och kände nej, jag är färdig med det här. Jag har alltid trott att jag ska vakna upp en dag och känna att jag är klar med det här. Och jag kände verkligen så. Samtidigt var jag på OS, jag kunde inte prata med någon där. Jag visste inte om jag skulle säga något till Emil eller inte, han var ju hemma, säger Anna Haag till Sportbladet.

Anna Haag ringde då upp sin sambo som var hemma i Sverige, och berättade att det fick räcka, att hon var färdig med skidåkningen.

För Emil Jönsson kom då beskedet som en chock.

– Jag har känt att jag kan försöka ett år till. När Anna ringde och sa att hon slutar tänkte jag att det är inte sant, men sen 30 sekunder efter att vi hade lagt på tänkte jag: fy fan vad skönt, berättar Jönsson för Sportbladet.

Emil Jönsson fortsätter med att berätta hur han har känt att de senaste åren mest har handlat om en kropp som inte hållit.

– Jag vill åka bra, på en hög nivå. De sista åren har min kropp bara gått sönder så fort jag har haft en bra period. Min styrka har varit att jag är explosiv, men det har också varit en nackdel för det händer saker. Jag har inte gått ut med allt som varit. Det kostar att göra all rehabilitering. Jag har inte kunnat ta i allt jag har på träning för att spara mig för att hålla, säger Jönsson till Sportbladet.

Nu väljer de båda att lägga skidåkningen åt sidan, och berättar att det har varit mycket känslor involverade i beskedet, men att de båda är trygga med att beslutet är definitivt.