Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Haag petas – får inte köra 10 kilometer fristil

 
Vinter-OS 2018: Längdskidor
Visa alla artiklar

Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter. Det är Sveriges trupp till 10 kilometer fristil på torsdag.

Anna Haag hade en tung inledning på OS i Pyeongchang och gick i mål som 32:a i skiathlonen. Nu petas hon från nästa distanslopp, 10 kilometer fristil som körs på torsdag klockan 07.30, svensk tid.

Sveriges trupp utgörs av Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter.

Charlotte Kalla har inlett OS på bästa tänkbara sätt med en guldmedalj i skiathlon. Även Ebba Andersson fick en fin start på samma distans och slutade fyra.

Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk har hittills kört sprint i klassisk stil – där Stina Nilsson kammade hem guldet. Hanna Falk slutade femma i finalen, medan Ida Ingemarsdotter åkte ut i kvartsfinalen.

Efter guldyran beslutade Stina Nilsson att stå över 10 kilometer fristil, för att spara sig till det som återstår av mästerskapet.

MER OS:

► [+] Stina Nilsson förklarar sina guldtårar efter stora krossen: "Typ för bra för att vara sant"

Svenska drömstarten – Charlotte Kalla krossade motståndet för nytt OS-guld

► [+] Från doldis till OS-hopp – Ebba Anderssons nya verklighet: "Accepterat att det är en del av livet som elitskidåkare"

Ida Ingemarsdotter utslagen redan i sprintkvarten i OS: "Surt"