Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är valutakursen lägre i Älvros/Hogdal?

Annons

I insändare 26 februari har Allians Härjedalen åsikter om "Förbifart Sveg". Ni påstår att det inte går att få ut faktaunderlag från Trafikverket. Det påståendet är väl ändå rena nyset? Om underlaget inte går att få ut är det väl rimligen ett lagbrott från Trafikverket som ni som politiker borde kunna hantera på annat sätt än att gnöla i media. Ev. konsekvenser för Härjedalen borde det vara vettigare att kommunen gör en analys av och inte förlita sig på Trafikverkets.

Så vitt jag har förstått av mediebevakningen har det vid ett antal möten mellan Trafikverket och kommunen m fl presenterats och diskuterats fakta om förbifarten. Hur man hittar fakta på nätet om projektet kan säkert någon kunnig person i er omgivning hjälpa till med.

Ett dunkelt påstående i insändaren är att förbifarten skulle drabba Svegsområdet mer negativt än vad det blir positivt för Älvros och Hogdalsområdet. Får inte den ekvationen att gå ihop! Är valutakursen lägre i Älvros/Hogdal? Det vore klädsamt om ni presenterade vilka beräkningsunderlag ni har till grund för påståendet.

Om det verkligen är så illa med beslutsgång och underlag, som ni påstår i insändaren, är jag övertygad om att övriga partier i kommunen ställer upp på den föreslagna uppvaktningen. Kan nog vara en styrka att ha med största partiet (s), kanske ni då även kan få stöd av Ringaren i Sveg. Hen ställer säkert upp och plingar i kyrkklockorna så det hörs ända till regeringskansliet när delegationen är i antågande.

Mjölner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons