Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanligt många fjällräddningar på lördagseftermiddagen – flera personer till sjukhus med helikopter

/
  • Ambulanshelikopter fick rycka ut till flera platser i länet.

Flera personer undsattes av fjällräddning och ambulanshelikopter efter olyckor i länet på lördagen.
Bland annat slogs en man medvetslös efter att ha kraschat med skoter vid Vålåstugorna.

Annons

Olyckan inträffade på leden mellan Helags och Vålåstugorna vid 16-tiden. En man, som enligt uppgifter från polisen kommer från Norge, slogs medvetslös i en skoterolycka. Det är oklart hur olyckan gått till.

Fjällräddning och räddningstjänst larmades till platsen och enligt tidiga uppgifter till SOS Alarm ska mannen ha vaknat med starka smärtor i vänster nyckelben och en axel ur led. Han uppges även ha haft minnesluckor och vara desorienterad efter olyckan.

– Han var talbar, men smärtpåverkad, säger David Ekblom, insatsledare vid räddningstjänsten.

En helikopter från Norge lyckades landa på olycksplatsen och mannen fördes till sjukhus. Räddningstjänsten hade då också tagit sig fram och kunde hjälpa till att lasta mannen i helikoptern.

Men det var inte den enda olyckan på fjället under dagen. Fjällräddningen fick också rycka ut för att undsätta en äldre man som skadat foten under en skidtur öster om Bruksvallarna. Även vid Helags fjällstation skedde en olycka, då en man som åkte skidor utan hjälm ramlade och slog i huvudet. Ambulanshelikopter förde mannen till sjukhus, enligt uppgifter från polisen med en befarad hjärnskakning och ryggsmärtor.

På Ansätten ska en kvinna ha ådragit sig en trolig benfraktur efter att ha fallit av en skoter. Fjällräddningen och ambulanshelikopter ryckte ut och kvinnan fördes till sjukhus.

Annons