Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska utsatta husdjur på särskilda boenden kunna hjälpas

Åre kommun har hittat en lösning för personer med husdjur på särskilda boenden som blir inlagda på sjukhus eller som av olika skäl inte har en fungerande vardag.

Annons

På grund av offentlighets- och sekretesslagen har personal inom kommunen varit hindrade att till exempel kontakta ett djurpensionat om djurets ägare av olika anledningar inte kunnat ta hand om sitt djur. Nu har man alltså hittat en lösning på problemet. Det skriver kommunen på sin Facebooksida.

– Tillsammans har vi hittat en lösning, men det är helt och hållet personalen som tagit initiativ till detta. Det handlar om att alltid sätta våra medborgare i centrum vilket personalen verkligen tagit fasta på. Nyligen har riksdagen röstat igenom en lagstiftning på samma linje, vilket underlättar ytterligare, skriver Therese Björnsdotter, jurist på Åre kommun, på kommunens Facebooksida.

Lösningen är att skriva på ett papper där djurägaren kan fylla i en person som kan ta hand om djuret om ägaren blir sjuk, lämna önskemål om djurpensionat eller ge kommunens personal rätt att kontakta ett pensionat.

Läs mer om husdjur:

Oro för råttgift bland hundägare i Östersund – men få djur insjuknar

Så räddar du livet på ditt husdjur

Hon vill "vabba" med sin hund

Annons