Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets kultur- och idrottspriser i Härjedalen delades ut

En som lyft fram den samiska kulturen med sin musik, en som "crossade" allt motstånd, en som har "ett driv att alltid bli bättre" och en som bidragit till att stärka kulturen i samtiden. Årets kultur och idrottspriser från Härjedalens kommun har delats ut

Annons

På plats  Sveg fanns AnaMaria Fjällgren som tog emot Jon Henrik Fjällgrens pris, Emilia Dahlgren, Jessica Persson och Johanna Grip

Det var i samband med måndagens kommunfullmäktige som två pristagare och två stipendiater fick motta sina utmärkelser som 2016 års kultur- och idrottspersoner i Härjedalen. En av dem var inte på plats, Jon Henrik Fjällgren, Mittådalen, som fick 2016 års kulturpris på 10000 kronor.

Han var i Stockholm för repetitioner inför Melodifestivalen 2017. På lördag deltar han för andra gången i SVT:s musiktävling, i Skellefteå.

"Jag vill tacka mycket för detta, det betyder mycket för mig. Synd att jag inte kunde vara på plats och ta emot det själv", skriver han på sitt konto på Instagram. Istället var det Jon Henriks syster AnaMaria Fjällgren fanns på plats för att hämta priset.

– Se till att rösta, uppmanade hon församlingen i tacktalet.

Jon Henrik Fjällgren fick priset för att han med sin musik lyft fram "den samiska kulturen på ett nytt sätt med fokus på den yngre generationen."

Idrottspriset, även det på 10000 kronor, gick till Emilia Dahlgren, som förra året tog två SM-guld och VM-silver i skotercross. Hon är också "en stark ambassadör för vårt härliga Härjedalen" enligt motiveringen.

Johanna Grip, Ytterhogdal, blev 2016 års kulturstipendiat, för sin prisbelönta hemsida på internet och sitt "engagemang att lyfta hembygdsrörelsen". Jessica Persson fick ta emot kommunens idrottsstipendium för "sina fina motorresultat" inom både folkrace och rally och för "hennes driv och mål att alltid bli bättre".

Stipendiet är på 5000 kronor vardera.

Annons