Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets sommarmarknader har börjat

Med ett strålande väder hade årets sommarmarknader i Härjedalen premiär i Sveg på tisdagen. De föregående årens koncept har levt vidare där marknaderna delas upp på Sveg, Funäsdalen, Vemdalen och Hede från tisdag till fredag. I år kom marknaderna med ett strålande väder och sommarvärme.

Annons

Det var fullt både på och runt torget när knallarna från när och fjärran ställt upp. Vid träbjörnen hade bakluckeförsäljnarna ställt upp och folket botaniserade mellan de två marknadsområdena i jakt på sommarfynd.

Det var mycket folk och mycket saker när marknadsdagarna i Härjedalen hade premiär i Sveg

När det varit marknadsdagar i Sveg tidigare har det varit tradition med arrangemang på scenen men inte i år och därför har folk kommit i en strid ström under hela första dagen istället för grupperats någon särskild tid.

Det fanns lite orosmoln över träbjörnen på förmiddagen men något regn kom aldrig och vädret blev bara bättre ju längre dagen gick

– Som jag förstått det har det varit lite mer än första dagen i fjol men första dagen har traditionellt varit lite långsammare än de marknadsdagarna som följer. I år ligger det nästan en vecka senare och även om vi inte haft något scenarrangemang har det varit en hel del folk i rörelse, berättar Göran Sundberg som är ansvarig för marknaderna i Sveg.

Trähantverk var en av alla de saker som gick att hitta på marknaden

På onsdagar är det Funäsdalen som har marknad och torsdagar Vemdalen innan marknadsveckorna rundas av i Hede på fredagar. Sommarmarknaderna pågår under sex sammanhängande veckor fram till nionde augusti. Många knallar åker runt på samtliga fyra marknader men det finns de som bara besöker de enstaka marknaderna.

Anna Johnson driver butik vid torget i Sveg ochhade ställt ut ett bord med godbitar utanför för att locka spontanbesökare

Annons