Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Både smärta och glädje för lycklig juniorsegrarinna

Kylan sprängde i hennes fingrar. Men smärtan var mindre än glädjen över att äntligen få vinna igen. Karin Björnlinger, Ulricehamn, har haft det trassligt i ett par säsonger. Men på lördagsmorgonen tog hon hem damjuniorernas fristilslopp.

– Det känns fantastiskt att få göra ett resultat igen. Mycket har krånglat för mig, både för två säsonger sedan och ifjol, sa segrarinnan som var innerligt glad i målfållan.

Kombinationen segerglädje och våldsam smärta i stelfrusna fingrar, (det var minus 14 längs banan), innebar att vi som stod intill inte riktigt visste om juniorsegraren skrattade eller grät.

Fast mest skrattade hon, inte minst när hennes nära och kära fick ta emot stora björnkramen.

Det var alltså kallt när lördagstävlingarna körde i gång. Damjuniorerna fick ta värsta smällen, med start 09.30 när nattkylan ännu låg kvar och solen inte nådde genom moln och dimma.

Föret blev därefter. Kärvt, men det var lika för alla. Banorna var annars jättefina med knallhårt underlag.

Frida Karlsson, Sollefteå, ledde loppet länge – hon startade tidigt i det 61 tjejer stora startfältet. Men när de allra högst seedade motståndarna gick in i tävlingen blev det lite tuffare för Sollefteåtjejen. Fast en fin-fin fjärdeplats blev det till slut, 25 sekunder från vinnaren.

Nu kom två dalaflickor tvåa och trea. Sara Wadman, Mora, och Moa Olsson, Vansbro, åkte väldigt jämnt mot varandra. Bara två sekunder skilde duon åt, med Wadman som tvåa och Olsson på bronsplats.

Emma Thalin, Hudiksvall, gjorde debut för sin nya klubb. Emma, som går tredje året på skidgymnasiet i Sveg och själv är från den lilla byn Glöte i Härjedalen, gjorde ett strongt lopp som sjua, en dryg halvminut från absoluta toppen.

Men bakom Emmas prestation ryms massor av problem längs en krokig försäsongsväg.

– Jag har haft ett skadat korsband i ena knät, drabbades på mykoplasma och generellt haft det jobbigt, berättade Thalin efter målgång.

Med tanke på det får hennes sjundeplats betecknas som med beröm godkänt.

Länkar till lördagens kompletta resultat.

Läs mer:

Nytt bra lopp när Ingemarsdotter försökte matcha Kalla

Toppendag för Ulricehamn när Viktor Thorn fixade dubbeln

Efter imponerade premiär ser Silver-Stina fram emot att träffa tomten i Kuusamo

Kalla krossade allt och alla – igen: "Hon är helt fantastisk"

Niklas Dyrhaug: "Svanebo räddade segern åt mig"

Långloppssatsande Södergren öppnar för start även i SM

Skadan och gipset gjorde världsstjärnan till en bättre åkare