Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upptaktsträffen: rörande överens om vem som vinner SM-guldet

/
  • Huvudtränarna i basketligan herr säsongen 2015/16: Bak fr.v. Tommie Hansson, Sundsvall, Vedran Bosnic, Södertälje, Torbjörn Gehrke, Jämtland, Pat Ryan, Borås, Adnan Chuk, Dolphins, Fotioas Ionnaidis, Örebro. Fram fr.v. Jesper Gustavsson, Umeå, Kevin Gaines, Uppsala, Raul Jimenez, Nässjö, Peter Öqvist, Luleå och Henrik Svensson, Malbas.

Under säsongens upptaktsträff var det tre lag som nämndes fler gånger än de andra. Även om fler försökte hänga på tåget är det tydligt vilka favoriterna inför säsongen 2015/16 är.

Annons

Borås, Södertälje och Luleå: det är namnen på någon av säsongens vinnare av SM-guldet, i alla fall om Basketsveriges mest insatta får tippa.

– Jag tippar att vi, Luleå, Norrköping och Borås kommer att ligga i topp, säger Sundsvall Dragons Head Coach Tommie Hansson.

Han tror att Dragons kommer att haka på toppen. Men de tre lagen som de flesta tippar kommer att slåss i toppen av tabellen är framför allt Borås och fjolårsvinnarna Södertälje. Luleå kan också bli en överraskning.

– Jag tror att Borås och Södertälje kommer att vara i topp. Det kan vara Luleås säsong också, säger konferenciern Magnus Dahlbom, som också efterlyser lite mer rivalitet mellan lagen och att det inte ska vara så "snällt".

– Man måste anta en utmaning, säger Dahlbom.

För Jämtland Basket och Torbjörn Gehrke är målsättningen något mera modest. Målet är att vinna hälften av alla matcher, något Östersund bara lyckats med en gång tidigare.

Annons