Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Befarad drunkning i Ljungdalen

Ett stort räddningspådrag drogs i gång i Storsjö Fiskecamp i Ljungdalentrakten. En man är försvunnen sedan i onsdags och det befaras att han kan ha drunknat.

Annons

Mannen, som är i 66-årsåldern hyrde en båt vid lunchtid onsdagen. På torsdagen började mannen att saknas eftersom han ännu inte kommit tillbaka.

Den båt han hyrt hittades vid strandkanten vid 16-tiden under torsdagseftermiddagen, men utan mannen. Kvar i båten låg mannens ryggsäck och telefon.

Under sin fisketur hade han dessutom haft med sig sin hund och den hittades utmed stranden.

En så kallad statlig räddningstjänst inleddes och polis söker efter mannen med hjälp av både båt, helikopter och hundar.

– Två helikoptrar har sökt av området under kvällen. Vi har fjällräddare i båtar som söker kring öar, hundförare söker av strandkanter, ett par polispatruller söker efter vägar och vi har även fjällräddare ute i skogsterräng, säger August Knutsson, vakthavande befäl vid polisen.

Vid 01.30-tiden under natten till fredagen hade mannen ännu inte anträffats.

– Vi får se vad det ger under natten, vi bedriver räddningstjänst så länge vi anser att vi kan rädda liv. Risken finns att han har trillat i vattnet, säger August Knutsson.

Vid 05-tiden på midsommarafton meddelade polisen att räddningstjänsten hade avslutats, men utan resultat. Räddningstjänst och fjällräddare har lämnat platsen. Polisen har en del personal kvar på plats.

– Mannen är inte anträffad och nu söker vi med minskat manskap, säger August Knutsson.

Under fredagsmorgonen kommer en kriminalsökshund att kopplas in på söket.

– Den är specialiserad på att känna spår i vatten, säger August Knutsson.

Vid 09.20 meddelar polisen att en kriminalsökshund är rekvirerad och på väg till Storsjö för fortsatt sökande efter den försvunne mannen.

Uppdatering 10.00:

– Vi har sökt på kringliggande öar och längs stränder med hundar. Fjällräddningen har åkt runt i området i fall han skulle ha kommit i land och gått upp på en väg. Men han har inte synts till. Vi letar vidare men med minskat manskap. Den statliga räddningstjänsten är avslutad och nu söker vi i stället med kriminalsökhund, säger Henrik Hansson, vakthavande befäl vid polisen.

Uppdatering 15.45:

Hunden och hundföraren som ska sätts in i sökandet har kommit till platsen och anledningen till att det dröjde några timmar är att de har åkt från Luleå för att delta i insatsen.

– Hundföraren håller just nu på att få information och se på kartor så han kommer att vara i gång om bara en liten stund, säger Henrik Hansson.

Uppdatering söndag:

När en person hamnar under vattnet stiger luftbubblor upp till ytan som en hund kan få vittring på. Sökningen med kriminalsökhunden pågick fram till lördag eftermiddag. Under söndagen meddelade Henrik Hansson, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen, att sökningen går in i en ny fas. Det blir enheten för grova brott som tar över, en rutinåtgärd när det gäller försvunna personer.

– Vi ska sammanställa allt material vi har i nuläget för att se vad nästa åtgärd blir.

– Vi ska söka tills vi hittar honom.

Annons