Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bejublade stödkonserter i kyrkor

/
  • Sofia Högares sång berörde publiken i bänkarna och hon fick välförtjänta applåder såväl i Hede som Sveg.
  • Östen Fladvad, Anders Olofsson, Erika Svedberg, Sofia Högare, Rune Westlund och Kent Persson stöttade stödföreningen Mö Finns med två fina kyrkkonserter.

Under helgen har den nybildade stödföreningen Mö Finns fått ett fint tillskott i kassan. Två stödkonserter av RÖ[email protected] med gäster har lockat lite drygt 400 personer tillsammans.

Annons

Stödföreningen Mö Finns är en nystartad förening för cancerdrabbade och anhöriga i Härjedalen. Föreningens syfte är att stötta och vara en samtalspartner under den tuffa tid som behandlingen pågår samt även efter behandlingen.

På fredag och lördag kväll fick föreningen själv vara till föremål för stöd sedan musikerna i gruppen RÖ[email protected] bestämt sig för att ge två konserter till förmån för Mö Finns.

– Det har varit en fantastisk uppslutning. På fredagskvällen spelade de i Hede inför en publik på ungefär 150 personer som bänkat sig i kyrkan. Under sista låten var stämningen så hög att alla stod upp, berättar föreningens ordförande Göran Mann.

Till kyrkan i Sveg kom det 250 personer på lördagskvällen och även här var det en bejublad konsert som RÖ[email protected] bjöd på tillsammans med gästartisterna Erika Svedberg och Sofia Högare.

– Det här ger en flygande start för föreningen, konstaterar Göran Mann.

Fotnot: Mö är i detta sammanhang ett härjedalskt ord som betyder vi.

Annons