Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningarna i Ljungdalen ilsknar till på "Härliga Härjedalen"-skylt

/
  • Skylten som Ljungdalens Byalag, Ljungdalens Hembygdsförening och Ljungdalens Turistförening retar sig på.

Föreningarna i Ljungdalen retar sig på en Välkommen till Härliga Härjedalen-skylt.
Förvirrande och missvisande, anser de om skylten.

Annons

Ljungdalens Byalag, Ljungdalens Hembygdsförening och Ljungdalens Turistförening har gått samman med en skrivelse till grannkommunen Härjedalen.

Irritationen gäller den skylt som satts upp i bygden. På skylten står det "Välkommen till Härliga Härjedalen". Det hela skapar förvirring, irritation och blir direkt missvisande både för de som bor i området och besökare, anser de.

Kruxet består i att Ljungdalen ligger i Bergs kommun, men i Härjedalens landskap. Vad skylten syftar på är högst otydligt för betraktaren, menar de.

"Skylten ger missvisande information om vad skylten syftar på – syftar den på landskapet Härjedalen så är skylten felplacerad, ca 7 mil inom landskapsgränsen. Syftar skylten på Härjedalens kommun bör det framgå av skylten att det är kommunen som avses." skriver de till Härjedalens kommun.

Ljungdalens Byalag, Ljungdalens Hembygdsförening och Ljungdalens Turistförening påtalade problematiken för Härjedalens kommun redan i somras. Svaret de då fick var att skylten avsåg kommunen Härjedalen.

Men de tre föreningarna är inte nöjda med detta svar – eftersom det fortfarande inte framgår på skylten att det handlar om kommunen Härjedalen. Dessutom anser de att begreppet Härliga Härjedalen under lång tid använts i marknadsföringen av hela landskapet Härjedalen vilket förstärker förvirringen. Och otydlig information är inte att föredra ur trafiksynpunkt, anser de.

De tre föreningarna föreslår nu att skylten tas bort helt och hållet. I andra hand föreslår de att texten ändras så det framgår att det handlar om Härjedalens kommun.

Annons