Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är bästa friluftskommunen i länet

När landets alla kommuner rankas så hamnar Bergs kommun på en 49:e plats över Sveriges bästa friluftskommuner.Men det finns fler överraskningar i rankingen – bland annat får Åre stryk av Ragunda.

Annons

När nu Naturvårdsverket i samarbete med Svenskt Friluftsliv och Sveriges Kultur- och Fritidschefers förening delar ut utmärkelsen Årets friluftskommun 2016 hamnar Jämtland på efterkälken i Sverigerankingen.

Vinner gör Örnsköldsvik och sedan kommer Berg som bästa länskommun först på plats 49. Sedan tickar det på med Östersund på plats 75 och Ragunda på plats 87.

Turismmetropolen Åre kommer först på en 110:e plats över Sveriges friluftskommuner, sedan kommer Strömsund ytterligare några hack ner på en 139:e plats och Härjedalen på plats 206.

Rankingen baseras på en undersökning som skickats ut till samtliga kommuner runt om i landet där kommunerna får svara på frågor om planering, samarbeten och information om friluftsliv.

Om årets vinnare Örnsköldsvik säger Kerstin Cederlöf, ställföreträdande generaldirektör på Naturvårdsverket följande:

– Kommunens nya satsningar på friluftsliv för funktionsnedsatta och äldre kan ge goda exempel till andra kommuner. Vår förhoppning är att utmärkelsen Sveriges friluftskommun stimulerar friluftslivsarbetet.

Bräcke och Krokom deltog inte i undersökningen och har därför inte rankats.

Annons