Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klövsjö får ännu en restaurang – amerikanska pannkakor och hamburgare står på menyn

Ytterligare en restaurang kommer från och med i höst att slå upp portarna i byn Klövsjö i Bergs kommun. En god hamburgare kommer vara dess signum.

Annons

Niklas Mattsson serverar sina gäster en angusburgare när restaurangen i Centrumhuset smygstartade under helgen.

Det är Niklas Mattsson, ursprungligen från Handsjön men som vid tre års ålder flyttade till Klövsjö, som är ägare av den nya restaurangen. Platsen är Centrumhuset i Klövsjö och i helgen smygstartade man i samband med en höstmarknad som arrangerats. Då var det hamburgare som serverades, och det är just en bra sådan som kommer vara restaurangens största dragplåster. Och Niklas Mattsson vet vad som är en bra burgare.

– Dels är det ett bra kött och ett gott bröd. Men sen är det också tillbehören. I går hade vi en tryffeldressing och picklad lök kokad i öl, säger Niklas Mattsson.

Utöver hamburgaren är det en liten, tajt meny som han vill ha. Amerikanska pannkakor med bacon och lönnsirap ska serveras, och man kommer även att ha laxpasta och caesarsallad. En barnmeny med korv och hamburgare planeras också.

Att Klövsjö, en by på cirka 300 invånare, redan har restaurangerna Humleliret och Fäbokrogen, samt ett bryggeri, mejeri och bageri, verkar inte ha avskräckt Niklas Mattsson från att själv ge sig in i restaurangbranschen. Han säger att det är många som rör sig genom Klövsjö under högsäsong och att det då kan finnas kunder att hämta.

– Går det inte så går det inte, men då har jag provat i alla fall, säger han.

Niklas Mattsson har erfarenhet från en rad olika yrken, för det mesta praktiskt. Men efter att ryggen började ge vika kände han att ett byte av bransch vore bra. Då han jobbat på restaurang i sina yngre dagar bestämde han sig alltså för att pröva lyckan där.

Restaurangen i Centrumhuset kommer endast att ha öppet på helger fram tills dess att turistsäsongen drar igång på allvar. Niklas Mattsson är i dagsläget ensam i projektet, men säger att han troligen kommer att behöva förstärkningar i framtiden.

– När alkoholtillståndet är klart och säsongen drar igång kommer jag nog att anställa, säger Niklas Mattsson.

----

Mer från Bergs kommun:

Vägar stängs av för reparation i Svenstavik och Röjan nästa vecka

Nu är bygget igång – föreningens ordförande om det nya föreningshuset: "Vi reser oss ur askan"

Premiär för jobbmässa på Storhogna - över hundra arbetssökande på plats

Annons