Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ladugårdsbrand i Vigge - byggnaden helt nedbrunnen

På torsdagskvällen brann en ladugård ned i Vigge. Gastuber exploderade i byggnaden som låg nära boningshuset och träd i närheten fattade eld.

Annons

Räddningstjänsten från Svenstavik och Oviken bekämpade en ladugårdsbrand i Vigge.

Vid 18.30-tiden på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i Vigge. Blixten hade slagit ned i en ladugård som brann för fullt.

–När vi kom fram till platsen var ladugården helt övertänd. Vi fick inrikta oss på att begränsa elden från från att sprida sig till angränsande bostadhus, till skogen och till en intilliggande byggnad, säger räddningsledaren Kristina Persson.

I ladugården förvarades flera gasflaskor som exploderade i det häftiga brandförloppet. Enligt räddningsledare Kristina Persson behövdes dock området aldrig spärras av under släckningsarbetet.

– Inga personer har skadats och insatsen har gått bra. Vi fick styrkorna på plats snabbt och vatten till släckningen har vi kunnat ta från Storsjön.

Totalt bekämpade tio brandmän från Svenstavik och Oviken branden. Under kvällen inriktade man sig på eftersläckning av den helt nerbrunna ladugården.

– Ladugården ska ha varit omkring 100 kvadratmeter i två våningar och har används som förråd vad jag förstår. Inga djur eller människor fanns där, säger Olof Bråborg, inre befäl hos räddningstjänsten.