Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för jobbmässa på Storhogna - över hundra arbetssökande på plats

– Vi vill visa upp vad vi har, vilka fantastiska platser det här är att jobba på, säger Anna Hansson, platschef på Storhogna och initiativtagare. Och den lokala jobbmässan blev något av en succé med över hundra besökare.

Annons

Hoilemariam Getachew och Abdarazak Humed, båda från Hede, var några av de arbetssökande som samlades på Storhogna.

– Jag vill jobba på helgerna och har lämnat mitt cv till Ica och till ett städbolag, säger Abdarazak Humed från Hede. Tillsammans med drygt hundra arbetssökande från Härjedalen och Berg letade han sig fram till fjällhotellet på Storhogna förra tisdagen där det arrangerades en lokal jobbmässa för första gången.

De flesta kom i bussar som arbetsförmedlingen ordnat, andra tog sig dit för egen maskin, för att träffa de 18 utställare och kanske framtida arbetsgivare som fanns på plats – företag från Vemdalen med omnejd och representanter för Unionen samt Härjedalen och Bergs kommuner.

– Det här är jättebra, skönt att slippa åka någonstans och bra att de får komma hit och se på plats hur det är här, säger Peter Andersson som driver Björnvallens sportkök.

Hos honom finns det fortfarande jobb att söka inför kommande vintersäsong.

– Och så kan alltid hända grejer, då är det bra att ha en lista med folk man kan ringa till.

Initiativtagare till jobbmässan är Anna Hansson, platschef på Storhogna hotell och spa. Hon är inne på samma linje.

– Det här är ett sätt att visa vilken mångfald av arbeten som finns här, vilken fantastisk arbetsmiljö vi är i och naturligtvis att hitta arbetskraft säger hon.

Bara anläggningen på Storhogna sysselsätter ett trettiotal säsongsmedarbetare under vintern. Det finns fortfarande jobba att söka även där.

– Det har blivit svårare att få tag på arbetskraft på senare år. Arbetslösheten har gått ner och det har blivit fler anläggningar. Vi behöver folk både på kort och lång sikt. Och istället för att åka ut på mässor och visa upp oss är det bättre att de kommer hit och få se vad vi har, säger Anna Hansson.

Anna Hansson, platschef på Storhogna, initiativtagare till mässan där också arbetsförmedlingen och flera lokala företag samarbetade.

En annan av de arbetssökande som tidningen stöter på i vimlet inne på hotellets vinterträdgård är Linnea Eriksson, 20 år gammal från Sveg. Hon planerar att söka jobb på Skistar i vinter.

–Helst vill jag jobba med barn men jag kan göra med det mesta, säger hon.

Vad tycker du om att jobbmässan är just här?

– Jättebra, det är lite närmare hemmet, man slipper åka så långt.

Linnea Eriksson längst till vänster i vimlet bland andra jobbsökare.
Miljön för dagen.

Annons