Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslutet fattat: Mellanstadiet kvar i Vemdalen

Nämnden för bildning, fritid och kultur tog på måndagen som väntat beslutet att mellanstadiet på Vemdalens skola blir kvar tills vidare.

Enligt ordförande Helena Larsson (V) var det ett enigt beslut i nämnden. Den enda skillnaden jämfört med det förslag som fanns, var att hyreskontraktet på Prästgården sägs upp först från juni 2017, inte redan från juni i år. Eleverna har i dag slöjd i Prästgården och ska i fortsättningen läsa det ämnet på Sonfjällsskolan i Hede, där de i dag har sin hem- och konsumentkunskap.

– Vi lämnar det till rektorn att besluta om eleverna ska börja med slöjden i Hede redan i år eller om det blir efter att kontraktet på Prästgården går ut, säger Helena Larsson.

Läs mer: Förslag - skolan kvar tills vidare

Förslaget om biblioteket klubbades också igenom. Det ska flyttas från skolan och lokalerna byggs om till lärarutrymmen, som i dag saknas. Kulturchefen får i uppdrag att hitta en lösning på var biblioteken ska ligga, tillsammans med det lokala näringslivet.

– Det är mycket utlåning på biblioteket i Vemdalen och vi vill behålla den servicen. Men för att klara det måste vi ha den tillsammans med en annan service. Vi har fått många kreativa förslag och sett en stor vilja att samverka i de diskussioner vi haft med vemdalingarna och det känns jättepositivt, säger Helena Larsson.

Läs mer: Flera alternativ för Vemdalens skolas framtid

Läs mer: Stor engagemang för Vemdalens skola