Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: 60 år av luciafirande i Härjedalen

Härjedalens lucia är en lång tradition, även om den ändrats och kanske utvecklats genom åren. Förr i tiden var det både bal och soaré i samband med lucia, säkert finns det flera läsare som minns hur det var då. Här är ett utklipp från några luciafirande, som Tidningen Härjedalen arrangerat med olika samarbetspartners, från 1956 och framåt.

Annons

1956 Gunnel Sundkvist, Hede

1956 blev Gunnel Sundkvist från Hede lucia i Härjedalen. Tidningen låter meddela att kvällens luciabal samlade

1966 Irene Hagberg, Remmen

Irene Hagberg i Remmen, Älvros blev årets lucia 1966. Glädjen blev stor på gården Brännan när tidningens representanter kom med beskedet. Enda problemet var att gården låg lite avsides och det var svårt att hitta dit i mörkret.

1976 Ann-Helene Sävström, Överberg

1976 var de Ann-Helene Sävström från Överberg som valdes till Härjedalens lucia. Över 300 personer samlades i Svegs kyrka för att se kröningen och luciasoarén på Södra skolan var utsåld.

1986 Anna-Maja Holst, Ytterhogdal

Anna-Maja Holst från Ytterhogdal, duktig fotbollsspelare, valdes till Härjedalens lucia 1986. Sommaren innan blev hon utsedd till bästa spelare i sitt lag, Ytterhogdals dåvarande division 3 lag för damer.

1996 Anna-Stina Jonsson, Sveg

Anna-Stina Jonsson från Sveg blev 1996 års lucia i Härjedalen. Här gratuleras hon av lionspresidenten Harry Persson.

2006 Caroline Grinde, Hede

2006 var det Caroline Grinde i Hede som blev Härjedalens lucia. Det var tredje gången gillt, två år tidigare hade hon varit tärna i luciaarrangemanget.
Annons