Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husvagn lämnades upphissad på domkraft mitt i vägen på E45

En lastbilschaufför larmade polisen om att en husvagn lämnats mitt i en kurva på E45 norr om Ytterhogdal – upphissad på domkraft, men utan varken ägare eller tillhörande bil i sikte. Polisen sökte ägaren under natten mot lördag utan att lyckas.

Annons

Två mil norr om Ytterhogdal, eller närmare precis 600 meter norr om Linatorpet, stod den norskregistrerade husvagnen prydligt uppställd på en domkraft, med ett hjul borta.

En lastbilschaufför larmade om ekipaget vid 22-tiden på fredagskvällen och det lite annorlunda ärendet orsakade en del huvudbry för polisen under natten.

– Den har lämnats mitt i vägen med punka, ingen varningsblinker eller triangel, helt mörk och strömlös stående på en domkraft, säger Martin Södervall, befäl vid polisen i Region Nord.

Polisen har under natten försökt behandla husvagnen med varsamhet för att inte skada den.

– Tar vi bort domkraften ramlar den ihop. Ägaren har väl tagit bort hjulet och tänkt fixa det, men har inte kommit tillbaka.

Polisen har försökt nå husvagnens ägare under natten, men inte fått svar på varken telefonsamtal eller sms.

Vid 05-tiden på lördagsmorgonen finns bärgare på platsen och ska flytta husvagnen några hundra meter, så den står inom synhåll från platsen där den lämnats, men utom fara för andra trafikanter.

– Vi ska lämna en lapp om vad vi gjort, säger Martin Södervall.

Annons