Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel, bastubrand och narkotikabrott – här är helgens blåljushändelser

Helgens nätter har involverat både fylleri, misshandelsfall och narkotikabrott i länet. På lördagen inträffade också en bastubrand i Härjedalens kommun. Här följer en redogörelse för de händelser som inträffat hittills under helgen.

Annons

Natten mot fredagen innehöll flertalet larm om misshandel och bråk i länet. Bland annat fick polisen åka ut till samma adress på Kyrkgatan i Östersund två gånger på kort tid. Så här såg det ut sent på fredagskvällen och under lördagsmorgonen:

22:57, fylleri, Tänndalen. Personal på Hamra Wärdshus tillkallar hjälp med att hantera en berusad man. Polisen åker till platsen och omhändertar fylleristen enligt lagen om berusade personer och han får sova ruset av sig i statligt förvar under natten.

23:06, narkotikabrott. En person grips misstänkt för innehav av narkotika. Den gripne förs till polisstationen för förhör och åklagarkontakt. Polisen har inte uppgett vilken ort brottet begått på.

23:17, bråk, Åre. Polis kallas till nattklubben Bygget med anledning av ett större bråk. Det är oklart hur många personer som varit inblandade, men två personer är såpass berusade att de får omhändertas för fylleri och nyktra till hos polisen i Järpen.

23:41, misshandel, Östersund. Polis kallas till Kyrkgatan efter samtal om ett större bråk. Flera åtgärder görs: en person grips misstänkt för misshandel, men det är oklart om en eller flera personer är målsägare. En person omhändertas för ordningsstörning och fylleri medan en tredje avlägsnas från platsen.

02:10, bråk, Östersund. Polisen kallas återigen till samma plats på Kyrkgatan efter larm om bråk och ordningsstörningar. Flera polispatruller åker till platsen och en person omhändertas för fylleri och förs till polisstationen för tillnyktring.

03:00, misshandel, Östersund. En man misshandlas på Stjärntorget och polis åker till platsen och upprättar en anmälan. Det är oklart om mannen är i behov av akut vård och om det finns någon misstänkt.

Under lördagen åkte räddningstjänsten i Lillhärdal och Sveg ut på ett larm om en brand i en bastu väster om just Lillhärdal. Larmet inkom klockan 16.24 på eftermiddagen, men när räddningspersonal anlände till platsen hade privatpersoner redan släckt branden. Styrkan från Sveg återvände hem medan Lillhärdalspersonalen stannade för att säkerställa att branden inte spridit sig vidare.

Senare på lördagskvällen inträffade en singelolycka på E 14 i Bräcke kommun. En personbil körde i diket mellan Mordviken och Stavre och räddningstjänsten fick hjälpa till att dirigera trafiken tills en bärgare kommit på plats.

Under natten mot söndagen omhändertogs en person i 20-årsåldern i Östersund, misstänkt för narkotikabrott. Personen i fråga släpptes sedermera fri men misstankarna om brott kvarstår.

Två personer i Östersund ska också ha omhändertagits för fylleri under natten. De togs till stationen för att få chans att nyktra till.

Vidare ska en person ha försökt ta sig in på krogen i Östersund med ett falskleg. Försöket misslyckades och polisen har upprättat en anmälan samt tagit de förfalskade id-handlingarna i beslag.

Från klockan 04.00 och framåt rapporterar polisen att det är lugnt i länet, utan några akuta händelser.

Annons