Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blombutik byter lokal - nyinvigning på lördag

I slutet på juni stängde Hagströms-Interflora butiken på Berggatan men nu, drygt en månad senare, flyttar Svegs enda kvarstående florist in i den tomma lokalen.
– Det är lite som att komma hem, förklarar Helena Hagberg som jobbade på Hagströms innan hon startade Floristen för sex år sedan.

Annons

Helena nämner större utrymmen, bättre parkeringsmöjligheter och en trevligare lokal som anledningen till att hon flyttar butiken. Hon har fått hjälp av maken Ola att rusta upp med nya tapeter och den nya lokalen har gett samarbetspartnern Bergs begravningsbyrå ett eget rum där de kan sköta begravningsärenden framöver.

Elin Stenvall och Helena Hagberg i Floristens nya lokal på Berggatan i Sveg.

– Det känns bra att vara "tillbaka på brottsplatsen" där jag jobbat i flera år. Det blir inte så trångbott nu och sortimentet kommer inte ändras så jag tror det är mest fördelar med flytten även om det kanske blir svårare att hitta hit. Samtidigt är det inarbetat att det säljs blommor här så jag tror folk kommer hitta, säger Helena Hagberg.

På lördag hålls officiell invigning då även Bergs begravningsbyrå kommer vara på plats och visa upp sig men redan i veckan har butiken öppnat på sin nya adress.

Annons