Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo Lundmark: VAR INTE RÄDDA!

"Var inte rädda!" Den uppmaningen fick herdarna i julnatten av Herrens ängel. Men vem skulle inte ha blivit förskräckt om hela natthimlen plötsligt lystes upp som av det starkaste norrsken.

Annons

De fick ett glädjebud: "Idag har en frälsare fötts åt er i Davids stad. Han ärMessias, Herren". Och änglarna sjöng i natten: "Ära åt Gud i höjden och på jordenfred år dem han har utvalt". Så läser vi i Lukas andra kapitel.

Tvåtusen år senare frågar sig nog många om budskapet är sant. Frånvaron av fredmellan nationer och folk är ju ett skrämmande faktum. Miljoner måsta leva somflyktingar. Och i vårt eget land har våldet blivit allt grymmare.

Men det djupaste mörker har inte släckt tron på Jesus Kristus som världens ljusoch som den som kan skapa fred och frid mellan människor.

Inför framtiden känner många oro och fruktan. Men också på tröskeln till år 2017 får vi komma till honom som är världens fred. Vi kommer med bönen om att få varahans redskap för fred och försoning i världen, att få bära en strimma av ljus till vår syster och bror.

Låt oss be!

Herre, tack för allt gott du gav oss under det gångna året. Tack för kärlek ochvänskap, för hälsa och krafter. Till dig bär vi också fram besvikelserna underåret som gick, smärta, sorg och saknad. Tack för att du burit oss genom det svåra.Ge oss öppna hjärtan att ta emot det nya året, som du ger oss av nåd.

I Jesu namn. Amen.