Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boktipset: The secret gardener, dumsnåla tips för nygamla odlare av Elin Unnes

Annons

Elin Unnes är rockjournalisten som i smyg var grönsaksodlare. Nu har hon kommit ut och förutom denna bok har hon skrivit för tidskriften Allt om Trädgård

Denna bok är uppdelad efter årets månader. Här följer några exempel: Mars månads kapitel heter ”Hoppet vaknar” och behandlar bl a en rabarberkuvös och hur man beskär bärbuskar och förökar svartvinbärsplantor.

Kapitlet för maj har författaren valt att kalla för ”Nässlorna är uppe”. Hon berättar att ogräs inte existerar utan det är en definition som du gör i ditt eget huvud; ogräs är en växt som växer där den inte bör växa, men tänker du att den växer precis där den ska så är det ju inte ogräs och ”på mindre än en sekund är dina land helt fria från ogräs”!

I maj ska man sätta potatis, så solrosor, tagetes och sallat mm. September: ”Det är squash överallt” och här får vi tips om hur vi bl a skall göra för att slippa sniglar i vår odling.

En underhållande och lärorik bok som är fylld med trädgårdstips som passa alla, vare sig man är van odlare eller nybörjare och den avslutas med ett kortare receptkapitel och en liten läslista.

Boktipsen kommer från biblioteken i Härjedalen

Annons