Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harry Potter redan storsäljare i USA

/
  • JK Rowling har skrivit den åttonde boken tillsammans med manusförfattaren Jack Thorne och teaterregissören John Tiffany.    Arkivbild: Dan Hallman/Invision/AP/TT

Den nya boken "Harry Potter and the cursed child" har ännu inte getts ut, men den är redan en bästsäljare.

Annons

Bokhandeln Barnes & Noble uppgav under måndagen att manuset till den kommande Harry Potter-pjäsen är den mest förbeställda boken sedan 2007. Då släpptes den sjunde boken i serien, "Harry Potter och dödsrelikerna".

Nätbokhandeln Amazon säger att den nya Harry Potter-boken ligger i topp över de mest förbeställda böckerna på deras sajt.

Först var det tänkt att den åttonde delen i Harry Potter-sagan enbart skulle gå att ta till sig som teaterpjäs, men författaren JK Rowling gick med på att släppa manuset i bokform för att möta fansens efterfrågan. Pjäsen som har premiär i London ett dygn innan boken släpps den 31 juli är slutsåld till och med maj 2017.

"Harry Potter and the cursed child" utspelar sig 19 år efter den sjunde delen i serien. Harry Potter har nu blivit vuxen och är en överarbetad anställd på Trolldomsministeriet med tre barn som brottas med hans förflutna.

De sju första böckerna i serien har sålt i över 450 miljoner exemplar och översatts till 79 språk. (TT)

Annons