Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möter nya behov och nya kunder

/
  • Bibliotekarien Anette Mörtberg i Björnkula, som pryds av en elevtavla.   – Vi välkomnar ungdomarna hit och är ett alternativ till elevrummet.
  • Jesper Sundberg och Ylva Larsson prata om bibliotekets möjligheter.
  • Frida Melby är en av bibliotekets flitigaste låntagare.
  • Sally Håkansson och Åke Håkansson trivs i det återinvigda biblioteket.
  • Hundra personer besökte Funäsdalens bibliotek när det återinvigdes förra veckan.

Biblioteket i Funäsdalen har fått en ny skepnad och återinvigdes i torsdags med hundra besökare på plats. Det är ett öppnare, rymligare och ljusare bibliotek som välkomnar besökarna.

Annons

– Vi har fått ny informationsdisk och har flyttat bokhyllorna för att göra biblioteket mer öppet och funktionellt. Hörnan för sagostunder går att skärma av och besökarna möts inte lägre av raka, massiva rader med bokhyllor, säger Anette Mörtberg, bibliotekarie.

Biblioteket har den senaste tiden mött nya behov och har nu anpassat funktionerna. Biblioteket finns i skolan och många elever trivs bland böckerna. Den nya designen har hämtat inspiration från biblioteket i Sälen.

– Vi är ett ski in och ski out-bibliotek, säger Anette Mörtberg. Vi har också after ski-sagostunder och vi är en värmestuga för de som inte vill följa med upp på berget. Och det är vi gärna, alla är välkomna till oss, både ortsbor och turister.

Jesper Sundberg från Funäsdalen trivs väldigt bra på biblioteket.

– Det är trevligt här och det är trevlig personal. Nu har det också blivit lättare att hitta och mer estetiskt tilltalande, säger han.

En av Funäsdalens mesta bokslukare var också på plats när biblioteket återinvigdes. Det är Frida Mellby, 11 år.

– Jag är här varje vecka, säger Frida Melby. Det har blivit väldigt fint här.

Annons