Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans boktips: Harry Potter-världen

Nu är det högtidsstunder för alla som gillar Harry Potter!

Annons

Det har nyligen varit premiär i London på den tvådelade pjäsen ”Harry Potter and the cursed child”, som nu finns som manuskriptbok och den ges ut på svenska med titeln ”Harry Potter och det fördömda barnet” i mitten på oktober. Denna pjäs/bok tar vid där den berömda slutscenen i sista Potter-filmen slutar; Harry Potter och hans vänner är 19 år äldre och de precis skall skicka iväg sina barn till Hogwarts.

I mitten av november har första filmen om Newt Scamander premiär. Det är en planerad triologi, som inspirerats av den lilla tunna boken ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” skriven av just Newt Scamander (pseudonym för J.K Rowling). Newt är en berömd magizoolog (magizoologi är läran om magiska varelser) och vi får följa honom på hans äventyr när han upptäcker dessa magiska djur. Bland djuren som dyker upp i första filmen finns ” The Swooping Evil” som är en magisk fågel och ”The Niffler”, som är en söt liten långnäsad kleptoman. Dessa filmer utspelas ca 70 år innan Harry Potter-serien.

Och som om inte det vore nog, alla sju böcker om Harry Potter skall ges ut som illustrerade utgåvor! Den första kom förra året: ”Harry Potter och De vises sten”. Det är en underbar njutning att läsa den spännande texten om Harry, Ron, Hermione och de andra på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom och samtidigt titta på de fantastiska färgbilderna tecknade av Jim Kay. Den andra illustrerade boken, ”Harry Potter och Hemligheternas kammare”, väntas komma i början av oktober.

Har du inte läst böckerna ännu? De passar lika bra för barn som för vuxna!

Boktipsen kommer från biblioteken i Härjedalen

Annons