Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans boktips: Parfymsamlaren

av Kathleen Tessaro

Annons

Den amerikanska författaren Kathleen Tessaro har under sina verksamhetsår utkommit med sex romaner varav Parfymsamlaren är nummer fem. Alla hennes romaner har blivit översatta till flera språk och säljs över hela världen.

Parfymsamlaren fängslar läsaren från första stund med sin mystik, sina gåtor och avslöjanden. Den är välskriven, trollbindande och ett härligt och snabbläst tidsfördriv. När Grace får reda på att hon är huvudarvinge till Eva d´Orsey tror hon att det är ett skämt eftersom hon inte har en aning om vem det är. Hon beslutar sig för lämna sin trygga tillvaro i London för att söka upp advokaten som förvaltar dödsboet för att ta reda på vad hon har ärvt och vem Eva var. I Paris öppnar sig en ny värld för henne och i Evas fängslande historia och livsöde avslöjas till slut sanningen om Graces bakgrund och vem hon egentligen är.

Upplägget i boken är vartannat kapitel i Evas tid i det dekadenta 1920-talet och vartannat i Grace tid på 1950-talet och kontrasterna mellan världarna gör läsningen intressant.

Boktipsen kommer från biblioteken i Härjedalen

Annons