Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bok om sex och kärlek i Sveg hade Ekberg i Vemdalen som viktig rådgivare – nu tävlar den om stort bokkontrakt

Eva Ludvigsens nya roman utspelar sig i Sveg och handlar om kärlek. Boken heter Elektrisk kärlek och berättar om storstadsbon i kostym som flyttar till Sveg och de förvecklingar och starka känslor som sedan uppstår. Det blir sex under fisketuren och i Ulvkälla.

Annons

– Det är klart att det är sex i boken, det handlar ju om kärlek, säger författaren, som är mest känd som Sonfjällsdeckarnas mamma.

Eva Ludvigsen, med anor från Burhögen i Ransjö, har sovrats ut bland etthundrafemtio tävlande till att vara en av fem som är kvar och tävlar om att bli utgiven på Harper Collins-förlag med utgivning i hela Norden.

– Ett sådant kontrakt är naturligtvis eftertraktat, säger Eva Ludvigsen, som är biomedicinare till vardags och har disputerat om diabetes.

Romanen utspelar sig i Sveg. Det är en stadsbo som flyttar in och etablerar en elektronikbutik i utkanten av samhället. Han kommer i kostym och har med sig sina fördomar från storstan. Här möter han svegarna och deras fördomar om storstan.

– Det är här de ska mötas och samarbeta. Han förstår inte varför han blir motarbetad, han tror att han är frälsaren som kommer med jobben och inser inte att härjedalingarna vill klara sig själva, säger författaren.

En viktig person i boken är "den vänlige skäggige mannen". Det är den ende personen i boken som har en verklig person bakom sig. Det är Gunnar Ekberg i Vemdalen, som hjälper stadsbon att få av sig kostymen och klä sig ändamålsenligt för Härjedalen så att han blir tagen på allvar.

– Gunnar Ekberg har varit så fantastiskt vänlig och hjälpt mig när det gäller fiskeutrustning och kläder, säger Eva Ludvigsen.

Eva Ludvigsen skriver även barnböcker. Hennes nya barnbok om Sonfjällsdeckarna kommer ut till påsk och är en spökhistoria som utspelar sig i fäbodvallarna utanför Ransjö.

Till och med måndag den 25 januari kan du rösta på Eva Ludvigsens bok Elektrisk kärlek som utspelar sig i Sveg på http://harpercollins.se/forfattartavling.