Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon pendlar mellan tvätt och städ

/

Ett nytt tvätteri slår upp portarna i Bollnäs 1 december, när Carina Subäck från Sveg tar över Tvättstugans lokaler i Tuppzhuset.

Annons

Egentligen hade Carina Subäck, som driver firman Carinas städ & bygg i Sveg, tänkt öppna sitt tvätteri lite närmare sin hemmaplan. Både Sveg och Hede fanns i planerna, men när hon fick höra talas om att det fanns lokaler med befintlig maskinpark i Bollnäs så slog hon till.

– Det här känns rätt, jag tror det kan vara lättare att utveckla verksamheten i Bollnäs, som är lite större än Sveg, säger Carina Subäck på plats i lokalerna där hon tänker öppna i december.

Läs också: Nytt varuhus byggs i Säversta

Att starta ett tvätteri är något hon tänkt på en längre tid.

– Tvätt går hand i hand med städ, och jag har redan tidigare tagit på mig en hel del tvätt åt mina kunder. Hittills har jag tvättat hemma, men nu med ett helt tvätteri får jag helt andra möjligheter.

Att dagpendla de sjutton milen mellan Sveg och Bollnäs var inget lockande alternativ, så Carina kommer att inreda ett övernattningsrum i anslutning till tvätteriet. Till en början tänker hon sig att inleda sina arbetsveckor i Bollnäs på sitt nya tvätteri och avsluta dem i Sveg med sitt befintliga företag, där hon har fem fast anställda och några ytterligare säsongsanställda.

Läs också: Då öppnar Biltema i Bollnäs

– Jag kommer att börja så, sedan får vi se vilka behov det finns och så får jag utveckla verksamheten efter det, säger Carina Subäck.

En stor kund är redan klar, då hon kommer att sköta tvätten åt Destination Lofsdalen, där hon redan har städuppdraget.

Under sina pendlingsresor tänker hon sig att inledningsvis besöka potentiella kunder mellan Bollnäs och Sveg och erbjuda sina tjänster.

– Ja, förhoppningen är att kunna vinna en del nya hjärtan längs med vägen, säger hon och ler.

Carina Subäck riktar sig mot både företagskunder och privatkunder med sitt tvätteri. Med den befintliga maskinparken har hon kapacitet att tvätta både stora mängder och större föremål, som mattor och täcken, som inte vanliga hushållsmaskiner klarar.

– Sedan har jag redan fått många frågor om kemtvätt, där ska jag kolla upp vilka möjligheter som finns.

Läs också: Ännu en kaféjätte på gång till Bollnäs