Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bomb har fällts över Trängsletbranden: "Endast möjligt eftersom det är ett militärt skjutfält"

Artikel 1 av 1
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

Stridsflyg kan tas in i kampen mot skogsbranden i Älvdalens kommun för att fälla bomber över branden. En testbomb har redan fällts.
– Detta är endast möjligt eftersom det handlar om ett militärt skjutfält, säger räddningsledaren Johan Szymanski

Annons

Det är Expressen och Aftonbladet som rapporterar om att stridsflyg ska fälla bomber över den stora skogsbranden som härjar vid Trängslet i Älvdalens kommun.

Marie Tisäter på Försvarsmakten bekräftar för Aftonbladet att Försvaret, under onsdagen, har använt sig av JAS-plan för att bomba skjutfältet för att få bukt på branden.

– Detta är endast möjligt eftersom det handlar om ett militärt skjutfält, säger räddningsledaren Johan Szymanski på presskonferensen som inleddes vid klockan 14.

En bomb har fällts, vid 12-tiden, som ett test, uppgav Szymanski på presskonferensen.

Vid klockan 14.00 hålls en presskonferens i Särna med anledning av att räddningsledaren har gått in med en begäran till Försvarsmakten om stöd, för att bekämpa branden.

"För att orientera om de unika åtgärder som genomförs kallar Räddningsledaren till pressträff tillsammans med Försvarsmakten och Länsstyrelsen Dalarna", skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Deltar vid presskonferensen gör Räddningsledare Johan Szymanski, Biträdande räddningsledare Peter Bäcke, Generalmajor Urban Molin, Överste Anders Persson samt Landshövding Ylva Törn.

Texten uppdateras

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips