Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige ute i bordtennisen – föll mot Sydkorea i kvartsfinalen

/
  • Kristain Karlsson gjorde en bra match mot Jeoung, men föll med 1–3 i set.

Sverige vann rävspelet kring uppställningen. Men Sydkorea blev ändå för svårt i kvartsfinalen i lag i OS-pingisen.
Mattias Karlsson var enda matchvinnare då Sydkorea vann med 3–1.

Annons

Trots flyt med spelaruppställningen lyckades Sverige inte besegra Sydkorea. Defensivspelaren Joo Sae-Hyuk blev för svår för Sverige-ettan Kristian Karlsson och det hopp som Mattias Karlsson seger över Lee Sang-Su släcktes snabbt och effektivt av sydkoreanerna.

Dubbel blev en koreansk uppvisning och i sista matchen förmådde inte Kristian Karlsson tvingade fram en skiljematch utan föll mot Jeoung Young-Sik.

– Vi får fyra singlar som vi tycker att vi har jättechans i. Men vi spelade inte tillräckligt bra, säger förbundskapten Marcus Sjöberg.

– Att vi inte körde Mattias och Kristian i dubbel berodde på att det hade varit väldigt svårt att vinna den ändå. Koreanerna är bland världens tre-fyra bästa.

Mattias Karlsson är sämst rankad, 37:a, av svenskarna. Men nu var det han som bombade Sverige in i matchen. Hans 3–1-seger kom efter mycket övertygande spel där han fick utrymme för sin stenhårda forehand.

– Spelar ju tyvärr ingen roll idag.

– Jag spelar lite annorlunda jämfört med alla andra. Jag har kortnabbat gummi på forehand, så det blir lite hårdare, jag smashar lite mer än andra som spelar med loop. När man möter så bra spelare så den här är förstabollarna, serve och retur, extremt viktiga. Det lyckades jag med idag. Jag gör det bra med tanke på att det är min första singelmatch i ett OS, säger han.

– Men det spelar ju ingen roll, segern är inget värd. Det är extremt tungt att vi förlorade. Jag tycker vi hade bra chans, vi hade medalj som mål.

Kristian Karlsson hade sina chanser i båda sina matcher. Men med sitt svåra spel måste han ha flytet med sig mot så tufft motstånd. I stället blev det två 1–3-förluster.

– Jag är definitivt inte nöjd, säger Kristian sedan han suttit kvar länge vid hagen i besvikelsen.

– Jag spelar ju på små marginaler, returnerade kanske lite dåligt idag och då ser det ut så. Jag spelar lite för svårt ibland och då behöver allt sitta för att det ska funka. Gör det inte det blir jag lite otrygg.

– Jag returnerade för dåligt mot "deffen". Normalt sätt spelar jag bra mot defensivspelare, men han är mycket, mycket säkrare än andra defensivspelare på just att "deffa". Andra varierar lite, men han får bara bollen tillbaka hela tiden.

Pär Gerell fick nu ingen skiljematch utan fick nöja sig med dubbeln. Där Jeoung Young-Sik och Lee Sang-Su dominerade stort och vann i tre raka set.

– Jag gjorde inte en hundraprocentig dubbel och Kristian kanske inte gjorde var hundraprocentig i singel. Då vinner man inte mot sådana här lag. De visar att det är att världens bästa landslag. Vi är en bit ifrån ändå, säger Gerell. (TT)

Annons