Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bortsjabblat samråd

Under påsklovet inbjuder Härjedalens kommun till samråd om kulturens framtid i Härjedalen. Under 2014 kommer en "ny kommunal kultur- och fritidsplan" att tas fram och Härjedalens kommun inbjuder alla till att delta i diskussionen kring detta.

Härjedalens kulturcentrum fick ingen invitation, men kunde hämta informationen på kommunens webbplats där den publicerades 11 april, vilket är mindre än två veckor innan samrådet. Vi förstår inte varför kommunen inte inbjuder till ett sådant viktigt samråd minst två veckor innan samt även via e-post eller personligt samtal. Vi förstår att alla är likadana, men i Härjedalen finns det inte så många kulturella institutioner och därför kunde en personlig invitation visa kommunens verkliga intresse till att föra en dialog med kulturutövarna.

Även det faktum att samrådet om kulturen äger rum under påsklov då många personer är på semester, visar man inte den minsta ansträngning för att inkludera så många som möjligt att delta i diskussionen. Då verkar det bara ironiskt när man skriver att "Kulturen berör oss alla! Var med och tyck till, din åsikt är viktig!".

Därför ber vi om en ny samrådstermin under våren 2014 med en aviseringstid av minst två veckor innan samrådet ska äga rum.

Ovanpå detta är vi, efter många års diskussioner kring kommunens Nämnden för bildning- fritid och kulturs uppförande, inte särskilt förvånade om vi kommer att få det svaret, att de som inte har tid under sin semester, också kan delta i samrådet en vecka senare i Funäsdalen, även om det där inte finns någon företrädare för Länskulturen närvarande.

Andreas Hoffmann

direktör på Härjedalens kulturcentrum