Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bottennappet i Vemhån

Solsken, lätt bris och glittrande vatten - här har ni vad deltagarna i Vemhåns fisketävling Bottennappet erbjöds, en tävling som gick av stapeln måndagen den 9e juli.

Förutom det perfekta vädret så fanns även gräddstuvat renskav, tillagat av stjärnkocken Michael Kühne, hembakad blåbärskaka, kaffe och dryck att avnjuta för både fiskare och alla som kom till Busklandet i Vemhån denna härliga sommarkväll bara för att äta gott och umgås. 

Klockan 18.00 gick startskottet och hugade fiskare stod då redo längs Vemans stränder. Efter en och en halv timma var det dags att väga in fångsten.

Det tävlades i tre klasser - Vuxen, Ungdom under 15 år och Barnklass under 10 år. Segrare i Vuxen klass blev Elver Mellgren från Sveg, han vann med 2180 gram. Tvåa Pekka Särkiniemi, Vemhån med 1531 gram och trea Kai från Mosätt med 1159 gram.

I klassen Ungdom under 15 år drog Rasmus Wärn, Lammhult upp flest fiskar och segrade med en vikt av 436 gram. Tvåa Emil Alveflod, Vårgårda med 429 gram och trea Jonna Persson, Vemhån med 424 gram.

Emanuel Alveflod från Vårgårda vann Barnklassen under 10 år med 94 gram fisk.

Totalt deltog ett 25-tal fiskare och den totala uppdragna vikten fisk var 10.215 gram. 

Alla deltagare i Ungdoms- och Barnklass som inte fick någon fisk behövde inte gå tomhänta från Busklandet, alla fick med sig ett pris från det stora prisbordet. 

Arrangör av Bottennappet, Vemhåns By Ekonomiska Förening vill härmed tacka alla sponsorer, volontärer och naturligtvis alla fiskare som mötte upp för årets fisketävling i vackra Vemhån. 

Helen Lundberg, Vemhån

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel