Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsspelare nära drömgräns när hallrekordet i Funäsdalen slogs - se sista slaget här

Niklas Lindström lade av med bowlingen 1990. Nu, 26 år senare, är han tillbaka – och visar lovande takter. Vid helgens läger i Funäsdalen satte han hallrekord – 299 poäng, en från maximala 300. "Jag fick lite gummiarm", säger Östersundsspelaren.

Annons

Niklas Lindström hade spelat seriebowling i Stockholm och fortsatte vid flytten upp till Jämtland i slutet av 1980-talet. Det blev ett par år med Arnljot i elitserien innan han lade klot och skor på hyllan 1990.

– Sedan har jag varit rätt mycket inblandad i innebandyn och IBF Frösön, säger den numera 51-årige Frösöbon.

Efter 26 år kände Niklas Lindström att det var dags att ta sig tillbaka ut på bowlingbanorna på allvar igen.

– Jag har alltid haft en tanke på att börja igen och känner ju en del sedan tidigare, som Patrik Skoglund, Conny Halvarsson och Ralf Lantz, säger Niklas Lindström.

Niklas Lindström är på lördag tillbaka i seriespel igen, 26 år sedan senaste matchen med Arnljot i elitserien. Nu är det Östersunds BK och södra nordallsvenskan som gäller.

Ett besked länets enda klubb, Östersunds BK, tog emot med öppna armar. Spelarna är endast runt 25 och med två lag i seriespel så är alla nytillskott tacksamma.

– Det behövs ju helst 18 spelare till en matchhelg för båda lagen, så vi har inte så många att dribbla med. Och "Nisse" är rätt duktig, säger Conny Halvarsson, spelare och en av de drivande i ÖBK, och lyfter fram Niklas Lindströms rekordserie vid förra helgens träningsläger i Funäsdalen.

Där radade Niklas Lindström upp elva raka strikar och var ytterst nära sin första drömserie på maxresultatet 300. Det blev en nia i sista slaget och 299 totalt på en serie.

– Jag fick lite gummiarm där på sista, konstaterade Niklas Lindström, som ändå satte två nya rekord med god marginal.

– Jag dammade till med hallrekord. Det gamla var 279, samma som mitt personliga rekord sedan tidigare.

Se lagkompisen Mats Wäpplings film här nedanför som visar Niklas Lindströms tolfte och sista slag. I slow motion faller käglorna en efter en innan den tionde och sista försmädligt står kvar.

Niklas Lindström konstaterar att mycket har hänt på de 26 år som han stått utanför seriespel och endast gjort några enstaka nöjesserier per år.

– Bowlingen har utvecklats och "bollarna" är mycket mer effektiva.

Sedan comebackbeslutet har Niklas Lindström laddat hårt inför helgens seriepremiär.

– Jag har väl en 40–50 serier i kroppen nu. Vi får se hur långt det räcker. Det är riktigt roligt att vara tillbaka i alla fall.

Elva raka strikar och kryss, sedan kom nian i sista slaget för Niklas

Östersunds BK och Niklas Lindström får dock tuffast möjliga start på södra nordallsvenskan. Seriens två stora favoriter – Umeå IK och BK Flash från Härnösand – på bortaplan.

Dessutom saknas flera spelare på grund av utlandsresor, sjukdom och jobb bland annat. Det har varit tufft att ta ut lagen, speciellt eftersom även farmarlaget har premiär i division 1 på söndag.

– Det var olyckligt den här helgen. Man bör ju åka nio spelare för att ha en reserv om något händer, men vi fick bara ihop precis 16 spelare, alltså åtta i varje. Det är ju inte optimalt så här direkt. Man vill ju ha med de bästa, säger Conny Halvarsson, som saknar främst Sören Rådsäter och Mats Wäppling i helgen.

Dessutom är det egentligen bara 17 spelare som går in i matcherna. En spelare får nämligen dubblera och spela i båda lagen under en seriehelg.

– Det blir Leo Bengtsson som får göra det nu, så det blir tufft för honom att åka till Härnösand både lördag och söndag, då det också blir en match i Nordingrå, säger Conny Halvarsson.

Han hoppas att ÖBK kan vara med och slåss om tredjeplatsen i sexlagsserien, som ger fortsatt spel i nordallsvenskan efter jul.

– Vi ligger där någonstans. Vi har inte material för toppen, men hör ändå hemma i allsvenskan. De senaste åren har vi blivit fyra–femma och fått spela kvalserien för att hänga kvar. Men tredjeplatsen bakom Umeå och Flash kan vi nå, säger Conny Halvarsson, och konstaterar att den tuffa starten med favoriterna på bortaplan kan vara bra för ÖBK:

– Vi har allt att vinna och inget att förlora, och kan spela avslappnat.

Fakta – länslagens bowlingserier:

Södra nordallsvenskan: Östersunds BK, Umeå IK, Flash (Härnösand), Jonsta (Lycksele), Enjoy (Sundsvall) och Vilhelmina.

Div 1 Sydvästra Norrland: ÖBK F, Enjoy F, Flash F, Laxen F (Sollefteå), Junsele, Kramfors och Nordingrå.