Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hus totalförstördes vid brand i Lofsdalen

Ett större fritidshus brann ner under tisdagsmorgonen i Lofsdalen. Inga personer fanns i byggnaden vid den kraftiga branden.

Annons

SOS-Alarm fick under tisdagsmorgonen rapporter om brand i Lofsdalen, Härjedalens kommun. Detta efter Hovärksvägen och branden upptäcktes av en hantverkare som passerade förbi under morgonen.

Det slog då lågor genom taket och räddningstjänsten i Lofsdalen var snabbt på plats och de påbörjade släckningsarbetet. Tidiga indikationer gjorde gällande att ingen befann sig inne i huset. Räddningstjänsten i Sveg larmades också till platsen.

Huset var så pass övertänt att man inte kunde genomföra någon rökdykning. Eldbekämpningen fick därför göras från utsidan.

– Man fokuserade på att förhindra elden från att sprida sig till andra hus i närheten, sa Sara Wickenberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Bland annat ett garage som fanns nära det eldhärjade fritidshuset. Övriga hus på platsen bedömdes vara säkra då de låg tillräckligt långt borta från branden.

Det stora fritidshuset gick inte att rädda och brann ner till grunden.

Räddningsledaren Pärra Jönsson, Sveg, säger att huset är totalförstört. Orsaken till branden är inte fastställd men enligt uppgift har det inte funnits några personer i huset under de senaste dygnen.

– Det fanns inga spår i snön och det har inte funnits folk i huset de senaste dygnen. Som det verkar nu lutar det åt att det är något elfel som kan vara orsaken till branden, sa Pärra Jönsson.

Ett elfel tros vara orsaken till brandutvecklingen.

Det var en förbipasserande hantverkare som slog larm om händelsen.

Pärra Jönsson, räddningsledare från Sveg.

Eftersom huset är övertänt får eldbekämpning  göras från utsidan.

Huset är totalförstört.

Räddningstjänsten fokuserar på att förhindra elden från att sprida sig till andra hus.
Annons