Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårsläckt glödbrand i torvfabriken i Sveg

Under natten till onsdagen larmades räddningstjänsten till en brand i torvfabriken i Sveg.

Annons

Larmet om branden inkom till SOS Alarm vid 01.10-tiden.

– Det har brunnit i ett slutet utrymme utanför fabriken, sedan har det spridit sig och blivit en glödbrand i själva väggen intill fabriken, säger Maja Norling, inre befäl vid räddningstjänsten.

Styrkor från Sveg, Ytterhogdal och Hede har under natten jobbat med släckningsarbetet. Vid 04-tiden var branden ännu inte släckt.

– Styrkorna på plats uppger att de har kontroll på branden men det är lite svårt att komma åt då det brinner mellan plåtar i väggen. De jobbar på med dimspik och skärsläckare, säger Maja Norling.

Släckningsarbetet beräknas pågå till 06-tiden på onsdagsmorgonen.

Vad som orsakade branden är ännu okänt. Polisen kommer att undersöka brandplatsen under onsdagen.

Inga personer uppges ha skadats.

TH har pratat med räddningstjänsten i Sveg.

Larm om brand på torvfabriken i Sveg inkom 01:10. Branden helt släckt 07:30

Bengt-Olof Johansson (till vänster), räddningsledare Sveg och Karl-Erik Persson (till höger) Yttre befäl vid brandstationen i Sveg efter släckningsarbetet avslutats.

Först på plats var räddningsledare Bengt-Olof Johansson som berättar att de hade hjälp av extra personal från Ytterhogdal och skärsläckare från Hede.

– Det brann i något slags utkast där spånrester samlas. Sedan spred det sig till väggen i fabriken. Det handlade om glödbränder i väggen, och på slutet i taket, säger yttre befäl Karl-Erik Persson.

Branden var helt släckt klockan 7:30 imorse.

Annons