Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äggattack mot skidgymnasiet i Sveg – maskerade gärningsmän slog till i natten

Sent på onsdagskvällen slog maskerade förövare till mot boende på skidgymnasiet i Sveg. De kastade ägg på fasaderna, fönsterrutorna och på en bil.

Annons

En av fönsterrutorna på boendet i Sveg som utsattes för äggattack i veckan.

– Jag satt och kollade på TV på kvällen med rullgardinen neddragen. Så hörde jag hur det small på rutan, säger Emma Thalin, fjärdeårselev på skidgymnasiet i Sveg.

– Jag blev rädd och ringde en kille som också bor här. Han gick ut och tittade och såg då att det var 4-5 personer där. De hade vita masker på sig.

Killen hon ringde var Alexander Johansson, också fjärdeårselev på gymnasiet. De flesta andra elever var borta på läger, men dessa två var alltså hemma i gymnasiets bostadshus. Alexander Johansson drog upp sin rullgardin efter att han blivit kontaktad och såg då personerna komma gående där ute. Han vinkade till dem, och fick ett ägg kastat på fönsterrutan.

– Jag drog då på mig foppatofflorna och smög ut och såg dem. De var svartklädda med huvtröjor och vita masker.

Efter att förövarna fått syn på Alexander Johansson sprang de iväg från platsen. Både han och Emma Thalin tror att de kan ha kommit tillbaka senare under natten då de under morgonen såg tecken på ytterligare äggning.

– Först var det bara på en av bostadslängorna här men sen på morgonen fanns det även på en bil, säger Emma Thalin.

Under fredagen finns fortfarande spår av attacken kvar vid boendet, och eleverna säger att de kommer att göra en polisanmälan,

– Det ser inte så trevligt ut, säger Emma Thalin.

----

Läs mer:

Polisen bevakade kommunhuset efter hot mot anställd

Inbrott upptäcktes tidigt i morse på Torvallaskolan

Sönderskurna däck på ett tiotal bilar i Åre – polisen vädjar om hjälp

Annons