Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren begär mer tid för utredning av misstänkt dråp i Ytterhogdal

/
  • Mannen hittades död på en adress i Ytterhogdal den 16 december 2015.


I mitten av december hittades en död man på en adress i Ytterhogdal. Samma dag greps hans arbetskamrat som senare häktades misstänkt för dråp. Åklagaren begär nu ytterligare tid för att slutföra utredningen.

Annons

34-åringen häktades den 18 december av Östersunds tingsrätt på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, för dråp. Åklagare Karin Johnsson Rydh hade yrkat på mord. I mitten av januari fick åklagaren ytterligare några veckor på sig att slutföra utredningen.

Under fredagen begärde åklagare Malin Olsson Almquist, som tagit över utredningen, ytterligare en vecka.

– Jag har inte fått allting från Rättsmedicinalverket och den tekniska utredningen är inte heller klar, säger hon.

I övrigt är hon förtegen om utredningen och hänvisar till förundersökningssekretess. Men hon bekräftar att det finns tecken på att den döde mannen utsatts för yttre våld med ett tillhygge.

Den misstänkte 34-åringens advokat, Björn Naeslund, uppgav för ÖP i december att det handlade om två hantverkare som åkt från Stockholm till Ytterhogdal för att utföra ett renoveringsarbete. På kvällen ska de ha druckit alkohol och tagit droger och det ska ha blivit bråk.

– Han hävdar att arbetskamraten levde när han gick och vad som gjort att han sedan avlidit kan han inte svara på.

– Enligt min klient så var det han som först blev angripen och han agerade i självförsvar. Vad gäller anklagelserna anser han att det i alla fall inte är mord eller dråp. Samtidigt konstaterar min klient att inga andra än han själv varit på platsen, sade Björn Naeslund till ÖP i december.

På häktningsförhandlingen i Östersunds tingsrätt medgav 34-åringen att han var på platsen och att det fanns sannolika skäl för misshandel och vållande till annans död.

Senast på fredag 19 februari måste åklagaren väcka åtal.

Annons