Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Död man funnen i Ytterhogdal – en person gripen misstänkt för mord

/
  • På onsdagsförmiddagen hittade polisen en död man i en lägenhet i Ytterhogdal. På bilden syns polisen Niklas Stjernlöv.
  • På onsdagsförmiddagen hittade polisen en död man i en lägenhet i Ytterhogdal.
  • En 34-årig man greps misstänkt för mord. Polisen visste inte under eftermiddagen vem den avlidne mannen var.
  • På onsdagsförmiddagen hittade polisen en död man i en lägenhet i Ytterhogdal.
  • – Det är ju fruktansvärt. Man tror inte att något sånt ska hända här, säger Börje Dubbel, 67 år gammal, i Ytterhogdal.

Polisen har hittat en död man i en lägenhet i Ytterhogdal. De vet i nuläget inte vem den avlidne mannen är. En 34 år gammal man är gripen misstänkt för mord.

Annons

Enligt Michael Lundberg, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen, agerade polisen efter ett tips. De åkte till den aktuella lägenheten i Ytterhogdal på onsdagsförmiddagen och fann en död man. Lundberg säger att mannen troligtvis avlidit någon gång det senaste dygnet, men han kan inte säga säkert. När ÖP pratar med Lundberg vid 13.30-tiden har polisen inte kunnat fastställa mannens identitet eller ålder.

Misstänker ni brott?

– Ja, säger Michael Lundberg.

Varför gör ni det?

– Det kan jag absolut inte gå in på.

Finns det tecken på yttre våld?

– Det kan jag inte gå in på, säger Michael Lundberg.

Polisen inväntar nu en teknisk undersökning av lägenheten och de arbetar med att få fram identiteten på den döde mannen.

Åklagare Malin Olsson Almquist säger till ÖP att en person greps på onsdagsförmiddagen. Personen är i nuläget misstänkt för mord. Åklagaren vill inte gå in på några detaljer kring gripandet eller personens ålder eller kön. Personen ska höras av polisen under onsdagen.

Av domstolshandlingar från Östersunds tingsrätt framgår det att den gripne personen är en 34 år gammal man och att han är misstänkt för mord mellan den 9 och 16 december.

Annons