Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fonzo slog till igen – spårade rätt på spritsmugglare

/
  • Bilden från i somras då Fonzo spårade Guldfynd-rånaren i Östersund och hans förklädnad hittades i den här soptunnan.

Polishunden Fonzo har slagit till igen. I går eftermiddag spårade han rätt på två spritsmugglare, som förgäves försökte gömma sig i skogen.

Annons

För Fonzo var det här bara en i raden av polisiära framgångar den senaste tiden. LT har bland annat skrivit om när hunden säkrade viktiga spår i jakten på rånaren av Guldfynd i somras. Nu kan ännu en triumf läggas på meritlistan.

Det var vid 15-tiden som polisen skulle stoppa och kontrollera en utlandsregistrerad minibuss på E45 mellan Ytterhogdal och Överhogdal. Två män i 25-årsåldern befann sig i bilen. Men killarna var inte sugna på att stanna kvar. När kontrollen påbörjades flydde de springande till skogs.

En hundpatrull – Anne Hamrin och hunden Fonzo – skickades till platsen som kom fram vid 16.30-tiden. Och då var loppet kört för spritsmugglarna. Det tog bara cirka 15 minuter för Fonzo att spåra upp de misstänkta smugglarna. Båda männen satt och tryckte i skogen inte långt från där minibussen stoppades.

När hunden hittat männen gav de upp utan motstånd. Båda fördes till polisstationen och förhördes senare under eftermiddagen. Detta efter att polisen tagit in en tolk eftersom männen kom från ett av de forna östländerna.

– Minibussen var fullastad med starksprit och lite cigaretter, konstaterar Lars Ragnvaldsson, vakhavande polisbefäl.

Hur många liter sprit det handlar om var under gårdagsnatten inte riktigt klarlagt. Inte eller om transporten var på väg till Norge eller skulle lämnas i Sverige. Men tillräckligt mycket sprit var det så att åklagare tog beslut strax före midnatt att båda männen skulle anhållas, misstänkta för smuggling.

Annons