Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrättens dom står fast i Ytterhogdalsfallet

I december i fjol hittades en man död i Ytterhogdal och en man greps senare på en buss i Bollnäs misstänkt för mord alternativ dråp. I mars dömde Tingsrätten mannen till fängelse för dråp i åtta år, en dom som senare ändrades av Hovrätten i juni till fyra års fängelse för vållande till annans död.

Annons

Det blir ingen prövning av Hovrättens dom i Högsta domstolen för fallet där en 38-årig man hittats död i Ytterogdal i december förra året.

En 34-årig kollega till den avlidne greps mistänkt för mord på en buss i Bollnäs och dömdes till åtta års fängelse av Tingsrätten för dråp i mars. I början av juni ändrades domen till vållande till annans död av Hovrätten som samtidigt förkortade straffet till fyra års fängelse.

Hovrätten kunde inte bedöma dråpet som uppsåtligt och ändrade därför rubriceringen. Den avlidnes anhöriga överklagade Hovrättens dom men under tisdagen meddelade Högsta domstolen att de inte kommer ta upp fallet och domen på fyra års fängelse för vållande till annans död kvarstår därför.

Ett stort polispådrag i Ytterhogdal när  en 38-årig man hittats död.

Läs mer: Hovrätten ändrar dråpdomen – 34-åringens fängelsestraff halveras

Läs mer: Misshandlade man till döds i Ytterhogdal – döms till 8 års fängelse för dråp

Läs mer: Åklagaren yrkade på åtta års fängelse för dråp – åtalad bad om ursäkt

Läs mer: Man dog av grovt våld – åtalad hävdar nödvärn

Annons